Mr. Cem Polat

Mr. C.C. (Cem) Polat (1987) is na het behalen van het prestigieuze DUAAL-onderzoek master aan de Universiteit van Amsterdam, direct begonnen bij (toen nog) Kabalt & Schuurman advocaten. Mr. Polat is in 2010 beëdigd als advocaat en thans partner bij Guarda Advocaten. Mr. Polat heeft zich tijdens zijn studie breed georiënteerd op verschillende rechtsgebieden, maar heeft een bijzondere interesse in het strafrecht overgehouden. Tijdens zijn studie heeft mr. Polat onderzoek verricht/beleid gemaakt voor verschillende instanties, zoals stichtingen en voor politie/recherche. Bij laatstgenoemde instantie heeft mr. Polat ook een (hand)boek geschreven dat verbalisanten op zak kunnen dragen.

Momenteel houdt mr. Polat zich met name bezig met (geruchtmakende) zaken binnen het straf- en ondernemingsrecht. Voorts houdt mr. Polat zich bezig met internationaal strafrecht.

Zijn inzet voor cliënten is niet onopvallend gebleven. De Nieuwe Revu en Talkiesman, lichtte mr. Polat uit als topadvocaat van de toekomst. Ook het advocatenblad wijdde in haar rubriek hoogvliegers over jonge talentvolle advocaten een stuk aan hem. Het Financiële Dagblad noemde hem als één van de vijftig ondernemende talenten.

De specialisaties van mr. Polat zijn (internationaal) strafrecht en ondernemingsrecht.

Mr. Polat is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en de European Criminal Bar Association (ECBA).

In de media

Vrijspraak voor bestellen explosieven via dark web

Driebergse coffeeshop Flamingo mag weer open   ‘Groot succes voor mr. Polat in de zaak waarbij er door de FBI nepsemtex verkocht op het Darkweb. De rechtbank acht onvoldoende bewijs dat er strafbare voorbereidingen werden getroffen’.   De Amsterdamse...

Lees meer

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in om een vertrouwelijk eerste consult te ontvangen. Maakt u zich geen zorgen, we delen nooit uw informatie.