Mr. Pieter Hoogstad

Mr. P.M. (Pieter) Hoogstad (1986) studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, waarna hij in 2010 zijn master Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam behaalde. Al tijdens zijn studie werkte Pieter als juridisch medewerker bij Guarda Advocaten (toen nog Kabalt & Schuurman Advocaten) en hij is in 2011 beëdigd als advocaat. Sinds 2020 is Pieter als partner aan ons kantoor verbonden.

Pieter staat cliënten regelmatig bij in civiele procedures, arbeidsrechtelijke geschillen, (internationale) sportrecht-kwesties en op het gebied van letselschade. Pieter had al vroeg bijzondere belangstelling voor het gebied waar ‘sport’ en ‘recht’ elkaar treffen. Pieter is dan ook afgestudeerd op de onderwerpen ‘Bijzondere clausules in spelerscontracten’ en het ‘Vrij verkeer van werknemers binnen de Europese voetbalmarkt’. Pieter procedeert namens zijn cliënten – clubs, spelers, trainers en intermediairs – in de sport bij nationale (KNVB) en internationale (UEFA, FIFA en CAS) (arbitrage)commissies. Dit zowel op amateur- als op professioneel niveau. Voorts adviseert en begeleidt Pieter clubs, spelers, trainers en intermediairs bij contractonderhandelingen en overschrijvingen (transfers).

Pieter heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Sportrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Pieter is lid van de Vereniging voor Sport en Recht en heeft met succes de specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond.

In de media

Driebergse coffeeshop Flamingo mag weer open

Driebergse coffeeshop Flamingo mag weer open   DRIEBERGEN Coffeeshop Flamingo aan de Traaij is afgelopen maandag weer open gegaan. Exploitant Nicolette Morel van Mourik was naar de Utrechtse rechtbank gestapt om de gedwongen sluiting aan te vechten. Daar...

Lees meer

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in om een vertrouwelijk eerste consult te ontvangen. Maakt u zich geen zorgen, we delen nooit uw informatie.

Guarda Advocaten

Straatweg 43, 3621 BH Breukelen