Guarda Advocaten

4 september 2020

Drie van de vier verdachten die vastzaten vanwege de dood van de 24-jarige Bas van Wijk, waaronder de client van Mr. Polat, zijn vrijgelaten.

Drie van de vier verdachten die vastzaten vanwege de dood van de 24-jarige Bas van Wijk, waaronder de cliënt van mr. Polat, zijn vrijgelaten.

 

Er is onvoldoende bewijs om hen langer vast te houden, bevestigen twee advocaten van de mannen.

Het gaat om mannen tussen de 18 en 21 jaar, die nog wel verdachte blijven. Zij waren op de dag van het schietincident, ruim twee weken geleden, aanwezig op het strandje in park De Oeverlanden in Amsterdam.

“Het was een eenmansactie van de schutter”, zegt advocaat Cem Polat, die een 19-jarige verdachte bijstaat. Zijn cliënt zou een kennis zijn van de hoofdverdachte, die nog wel vastzit.

Dat geldt ook voor de vrijgelaten 18-jarige verdachte, volgens advocaat Willem van Vliet. “De vermeende schutter en mijn cliënt kennen elkaar wel. Hij was onderdeel van de groep van de schutter.”

De politie pakte een paar dagen na Van Wijks dood vijf mensen op in verband met de schietpartij. Een van hen werd eerder al vrijgelaten.

 

Lees hier het gehele artikel en bekijk de beelden op NOS.nl

Meer in de media