Klaas Otto komt vrij met enkelband.

No Surrender-oprichter Klaas Otto (50) uit Bergen op Zoom mag op 5 april zijn cel verlaten. Zijn hechtenis wordt opgeschort. Wel moet hij een enkelband dragen en moet hij zijn paspoort inleveren. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag besloten.

Otto zit al ruim anderhalf jaar in voorarrest en verblijft sinds eind augustus in streng regime in de gevangenis in Vught. Hij wordt verdacht van onder meer witwassen, afpersing en bedreiging.

Hij was eerder al eens vrijgelaten uit voorlopige hechtenis, maar werd toen binnen een week weer opgepakt omdat hij de voorwaarden had geschonden.

Donderdag beloofde hij de rechter ,,100 procent” zich aan alle voorwaarden te houden. ,,Ik wil mijn gezin tot rust brengen”, zei hij.

Het Openbaar Ministerie had zich ,,met klem” tegen de vrijlating van Otto verzet. Volgens justitie is hij een ,,beroepscrimineel” die een ,,waar schrikbewind” voerde.

Klik hier voor het gehele artikel met video op de website van BNdestem.nl.

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in om een vertrouwelijk eerste consult te ontvangen. Maakt u zich geen zorgen, we delen nooit uw informatie.

Guarda Advocaten

Straatweg 43, 3621 BH Breukelen