Guarda Advocaten

Pieter Hoogstad

Advocaat/Partner

Pieter werkt al sinds zijn studietijd bij Guarda Advocaten. In 2011 werd hij beëdigd als advocaat en sinds 2020 is hij als partner aan ons kantoor verbonden. Pieter is arbeidsrechtspecialist. Hij heeft een brede praktijk, waarin hij zowel werkgevers als werknemers bijstaat. Zo werkt hij voor verschillende werkgevers, van (inter)nationale ondernemingen tot het MKB. Maar hij staat ook kleinere ondernemingen bij, net als statutair bestuurders en werknemers.

Naast het arbeidsrecht is Pieter gespecialiseerd in het sportrecht. Hij adviseert en begeleidt spelers, trainers, clubs en zaakwaarnemers bij (inter)nationale transfers, contractonderhandelingen en arbeidsconflicten. Daarnaast adviseert hij over sponsorcontracten, portretrecht en merchandising. Ook heeft Pieter veel ervaring met verschillende procedures binnen het sportrecht, zoals arbitrages (CAS-procedures) en procedures bij FIFA, UEFA, KNVB en IRS.

Pieter is een enthousiaste en gedreven advocaat met een echte winnaarsmentaliteit. Zijn cliënten waarderen aan hem dat hij snel schakelt en altijd goed bereikbaar is.

“Ik vind het mooi om cliënten met een acute vraag of een acuut probleem zo goed mogelijk te helpen. Het liefst snel, doelgericht en met een heldere strategie. Voor wollige adviezen ben je bij mij niet aan het juiste adres.”

Rechtsgebiedenregister
Pieter heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

• Arbeidsrecht
• Sportrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Opleidingen
• Universiteit van Amsterdam – master Arbeidsrecht (2010)
• Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht (2019)

Lidmaatschappen
• Vereniging Sport en Recht (VSR)
• Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)

In de media

Uitstekend
4,6
Gebaseerd op 29+ recensies van